Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Kseblogare live βράβευση για να δούμε...






Για να δούμε τι ισχύει απο όσα εξαγγέλθηκαν... τα σχόλια μετά τις 1,30...

ΠΕΡΙΜEΝΟΝΤΑΣ ΤΟ LIVE

..............................................

Αθήνα, 4-2-2008  

Οµιλία του Υπουργού Οικονοµίας και Οικονοµικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, για τις

 Δράσεις της Ψηφιακής Στρατηγικής για την Παιδεία, στην κοινή συνέντευξη Τύπου 

του Υπουργείου Οικονοµίας και Οικονοµικών και Υπουργείου

 Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων, στον πολυχώρο Booze 

στην Αθήνα, στις 4.2.2008.
Καληµέρα σε όλους. Σας καλέσαµε σήµερα, µαζί µε τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων κ. 

Ευρυπίδη Στυλιανίδη, προκειµένου να σας παρουσιάσουµε τις νέες δράσεις της Ψηφιακής Στρατηγικής που απευθύνονται στους νέους και τις νέες της χώρας µας.

Θέλω εισαγωγικά να σταθώ στη σηµαντική πρόοδο που έχει γίνει στη χώρα µας στον τοµέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών…

Η τρίτη δράση που ανακοινώνουμε σήμερα, είναι ένας μαθητικός διαγωνισμός με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ξε-blog-αρε» που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Ο στόχος μας είναι τριπλός:

Πρώτον, να κινητοποιήσουµε τους µαθητές κάθε ßαθµίδας, ώστε να µάθουν να αξιοποιούν τα νέα µέσα (το Web 2.0) και κυρίως να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους ιστολόγια (blogs) με εργαλεία που είναι ελεύθερα διαθέσιμα και δωρεάν,

Δεύτερον, να δηµιουργήσουµε περισσότερο ελληνικό περιεχόµενο, που να αφορά στην περιγραφή του σχολείου, της πόλης ή του κάθε χωριού των µαθητών, του περιßάλλοντος και της τοπικής ιστορίας, αλλά και να ακούσουµε ιδέες για το πώς οραµατίζονται οι µαθητές την Ψηφιακή Ελλάδα,

Τρίτον, να εγκαινιάσουµε ένα νέο κανάλι επικοινωνίας µε τη νέα γενιά.

Ο διαγωνισµός αφορά στη δηµιουργία blogs από μαθητή ή ομάδες μαθητών, με ανάπτυξη τεσσάρων ενοτήτων:

  • Το σχολείο σου
  • Η πόλη σου ή το χωριό σου
  • Tο φυσικό περιβάλλον και ο πολιτισμός της περιοχής που ζεις, και
  • Η Ψηφιακή Ελλάδα

Τα 6 καλύτερα blogs (2 από μαθητές Δημοτικού, 2 από Γυμνασίου και 2 από Λυκείου) θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα. Ο διαγωνισμός ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008 και όλες οι πληροφορίες καθώς και οι όροι του διαγωνισμού βρίσκονται ήδη ανηρτημένες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διαγωνισμού, που θα βρείτε στο υλικό που σας διανεμήθηκε.

Θα ήθελα να τονίσω µε αυτή την ευκαιρία, πως έχουµε ήδη φθάσει στην εποχή που το µεγαλύτερο ποσοστό του περιεχοµένου στο Internet δεν δημιουργείται από δημόσιους φορείς ή από εταιρείες, αλλά από τους ίδιους τους χρήστες. Ο διαγωνισμός «ξε-blog-αρε» αποτελεί μια δράση Αριστείας, που επιθυμούμε να αποδείξει στην πράξη ότι οι καλύτεροι παραγωγοί περιεχομένου είναι οι ίδιοι οι έλληνες χρήστες Internet και ειδικά η νέα γενιά με την φαντασία και τη δημιουργικότητά της.

Η Στρατηγική Ψηφιακή που εφαρµόζουµε έχει οδηγήσει σε χειροπιαστά αποτελέσµατα. Με την ταχεία ενσωµάτωση των νέων τεχνολογιών ενδυναµώνουµε την Παιδεία µας. Φέρνουµε πιο κοντά τους νέους µας µε τα παγκόσµια κέντρα της γνώσης. Στηρίζουµε αποτελεσµατικά τους µαθητές και τους φοιτητές µας στην προσπάθειά τους να προοδεύσουν. Δηµιουργούµε νέες προοπτικές για τη χώρα και ιδιαίτερα για τους νέους. Η Ψηφιακή Στρατηγική που εφαρµόζουµε φέρνει την τεχνολογία στο επίκεντρο της ανάπτυξης και αποτελεί µια από τις ßασικές µεταρρυθµίσεις της Κυßέρνησης για το µέλλον της Ελλάδας.

Απο ιστοσελίδα του kseblogare


Δεν υπάρχουν σχόλια: